Общество

Изплащат септемврийските пенсии и добавките от 50 лева след празника за Съединението

Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за месец септемврни, която ще бъде изплатена на всички около 2 120 000 български пенсионери у нас и за септември 2020 г. ще получат всичките. Одобрената анти-ковид месечна добавка от 50 лева се изплаща към пенсията или сбора от пенсиите заедно с другите добавки и компенсации към тях, а също така и над размера, ограничен до максималния размер на получаваните една или повече пенсии, съобщават от Националния осигурителен институт.

Допълнителна сума в същия размер вече бе изплатена на всички пенсионери, и за месец август 2020 г.. Както бе обявено по-рано, за изплащането на тези добавки, правителството отпусна допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Необходимите средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Редовното изплащане на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 8 септември (вторник) и ще приключи на 21 септември (понеделник).

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *