Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Блок "Добрич" - с външна дограма, ремонтират покрива

Положена е външната дограма на жилищен блок „Добрич”. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Общината в отговор на отправено запитване на какъв етап са дейностите по довършване на блока.  В момента се изгражда вътрешната ел. и ВиК инсталации. Работи се по покривната конструкция, като се премахва компрометираната хидроизолация и се извършват дейности за подготовка по полагане на нова.

Срокът за завършване на блок „Добрич“ е след две години.  

Припомняме, че общата сума за завършването на блок „Добрич“ възлиза 3 076 000 лева с ДДС. 600 000 от тях се осигуряват чрез краткосрочен банков заем, а остатъкът ще бъде обезпечен чрез прехвърляне на право на собственост – общината ще прехвърли свои имоти в жилищната сграда на фирмата-изпълнител.

Историята на блок ‚Добрич“ е с над 30-годишна история. През 80-те години на миналия век са отчуждени имотите в центъра на Добрич срещу задължението да се изградят жилищни блокове за собствениците. Построен е само блок „Добруджа“, в който са настанени част от собствениците. Другите продължават да чакат довършването на блока. Общо 30 имота са предназначени за обезщетение на собственици, от които 24 апартамента и 6 магазина. За периода от 2009 г. до 2014 г. за строителството на блок „Добрич“ от Община град Добрич са вложени 3 009 485 лева. През 2014 г., поради липса на финансов ресурс, строително-монтажните работи по изграждане на жилищен блок „Добрич“ са прекратени.

c