Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Съветниците от ГЕРБ (СДС) дариха на МБАЛ Добрич респиратор от висок клас

Поредно дарение за МБАЛ-Добрич направиха общинските съветници от групата на ГЕРБ (СДС). Нов модерен апарат за дихателна вентилация има отделението по анестезия и интензивно лечение. Той е на стойност 37 000 лева. Беше поръчан на производителя през април, вече е доставен и монтиран в отделението, където се грижат за най-тежките случаи на пациенти с Covid-19, съобщават от пресцентъра на партията.

След обявяването на извънредното положение  във връзка с пандемията от коронавирус съветниците от групата на МК ГЕРБ (СДС) в ОбС решиха да заделят една трета от възнагражденията си и да ги насочват за дейности, свързани с борбата с Covid-19. Някои са дарили целите си възнаграждения, а други са участвали с много по-големи суми.

Сред направените досега дарения са лични предпазни средства и защитни облекла за медиците на първа линия в борбата с новия вирус, както и инфузионни стойки за ОАИЛ.

Респираторът е швейцарски и е от висок клас. Той е много ценен за работата на медиците в ОАИЛ, коментира началникът на отделението д-р Митко Груев.

c