Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Продължава обновяването на сградата на читалището в село Люляково

Вече близо месец продължават ремонтните дейности в сградата на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ в село Люляково. Работата по обекта е по изпълнение на капиталовата програма на Община Генерал Тошево, съобщават оттам.

Освежаването на сградата е към своя край и съвсем скоро жителите на село Люляково ще могат да се радват на напълно обновена и приветлива културна институция. Последното по-голямо събитие, организирано в читалището на селото, беше тържеството за неговата 75-годишнина, което се проведе през месец април миналата година. Тогава кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров обеща, че следващото тържество ще се проведе в подновена зала и сграда.

До този момент в читалището е извършена подмяна и изцикляне на дюшемето в залата; поставяне на прозорци от четирикамерен PVC профил; монтаж на PVC врати; поставяне на декоративен окачен таван тип „Армстронг“; поставяне на подова настилка от ламиниран паркет в залата при подхода към стълбите за сцената; боядисване на стени и тавани и подмяна на ел. осветлението в сградата.    

В близките дни ще бъдат поставени нови столове в залата и ще бъдат завършени някои допълнителни ремонтни дейности на сцената и балкона.  

Средствата, отпуснати от Община Генерал Тошево за ремонта на НЧ „Йордан Йовков – 1943“ са в размер на 40 471 лева.

c