Култура

Диди Германова участва в музикален лагер заедно със звезди на Евровизия

Младата поп певица от Добрич Димитрина Германовавзе участие в музикален лагер в Бургас и Приморско. Двата морски града станаха вдъхновение за Евровизия 2021 и бяха домакини на 10-дневен камп – Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020.

Доказани музикални продуценти, композитори и текстописци от европейската музикална сцена за първи път се събраха на едно място, за да творят на брега на морето. За участие в лагера беше поканена и Димитрина Германова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Поканата дойде от екипа на Виктория Георгиева, българският представител на Евровизия за 2020 и 2021 г., след като Димитрина се класира на второ място в конкурс за кавър на песента “Tears getting sober”. С тази песен Виктория щеше да представи България в Евровизия 2020 г.

Димитрина имаше възможността да се потопи в света на Евровизия и да се запознае с част от най-големите звезди в съвременната история на конкрса: Cesár Sampson от Австрия – трето място на Евровизия 2018 г., Ben Dolic – представителя на Германия за 2020 и 2021 г., Josh Stanley – изпълнител и композитор от Монако, Martin Masarov – шведски композитор, Chris Samuels – изпълнител и композитор от Канада, Борислав Миланов – български композитор, известен с работата си на песенния конкурс, и много други.

Особено важно за Димитрина бе участието й на финалния за лагера концерт в Приморско на 23 август, където тя пя на една сцена с изпълнителите на Евровизия, с Йоана Сашова и Тино от „Гласът на България“ и с изгряващата звезда Мишел Атанасов.

Подобни музикални лагери набират все по-голяма популярност. Те позволяват на артисти и музиканти от цяла Европа да работят по писането на нова музика, като това се случва чрез сесии за създаване на музика и текст в специално подготвени музикални студиа.

Продължителността на събитието позволява на артистите да работят с различни продуценти, композитори и текстописци, което пък от своя страна се отразява върху разнообразието от нови песни.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *