Водещи новини - дясно Добрич Общество

Полагат първия пласт асфалт на едното платно на бул. „Добричка епопея”

Строително–ремонтни работи по едното платно на бул. „Добричка епопея” в Добрич – от бул. „Трети март“ до бул. „Добруджа“, се извършват в момента. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Общината в отговор на отправено запитване. Полага се първият пласт асфалт /биндер/. Фирмата- изпълнител ремонтира пешеходния подлез, който води към ЖП гара Юг. В по-голямата си част по това платно тротоарите са изградени. Извършва се полагане на кабели за захранване на уличното осветление и по двете платна. След тези дейности ще започне интервенцията на другото платно.

Срокът за приключване на ремонта на бул. „Добричка епопея“ е  до края на 2020 година.    

Припомняме, че дейностите са част от проект „Развитие на интегрирана система на градския транспорт на Добрич“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Общата стойност на проекта е  8 183 546.72 лв.

Освен пълна рехабилитация на бул. „Добричка епопея” ще бъде извършено облагородяване на 30 от най-натоварените спирки на обществения транспорт, ремонт на светофарни уредби, закупуване на 4 електробуса. Новият подвижен състав ще обслужва линиите 124, 201 и 233.

Една от основните дейности е внедряване на Изграждане на интелигентна система за управление на трафика (ИТС) и на Система за управления на обществения транспорт ( СУОТ) за подобряване на пропускливостта на кръстовищата, осигуряване на предимство на превозните средства на градския транспорт, намаляване времето за пътуване и информиране на пътниците в реално време.

Част от очакваните резултати след въвеждане на системите са до 40 процента по-малко отделяне на вредни емисии, до 40 секунди по-бързо преминаване на кръстовищата, 21 на сто спирките на градския транспорт ще бъдат оборудвани с електронни информационни табла.

Follow Me:

Related Posts

  1. Thomas Johnston says:

    Great news at least in Dobrich they complete the work they started SHAME They can,t do the same in the villages ,Spring 2019 project left unfinished and the street full of holes .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *