Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Първата си авторска песен записа Димитрина Германова от Добрич (+ видео)

Първата си авторска песен – „Скрита сила”, записа талантливата 16-годишна певица от Добрич Димитрина Германова. Автор на музиката и текста е Радостина Колева, която е родом от Добрич, аранжиментът е на Алекс Нушев. Режисьор на видеоклипа е Лана Анцаридзе – ръководител на Детски музикален театър „Дея”, оператор и монтаж – Георги Дачков, който е част от театъра.

„Песента е много актуална за мен, за моите връстници, тъй като сега е моментът, в който ние откриваме себе си, личността си и се запознаваме с характера си”, сподели за Про Нюз Добрич Димитрина. По думите й „Скрита сила” е за първото преживяване, за първата голяма любов.

Във видеоклипа решихме да покажем красотата на златна Добруджа, разказа талантливото момиче. Кадрите са в лавандулови, царевични и слънчогледови полета. Снимано е и в курортите Албена и Русалка.

За първи път песента „Скрита сила” ще бъде представена днес на фестивала „Ноти по пясъка” в Приморско.

Димитрина Германова е възпитаничка на Студио за поп и рок певци „Сарандев” към Общински младежки център „Захари Стоянов” с ръководител Елена Карабельова, ученичка е в Езикова гимназия „Гео Милев”. Тя е носител на многобройни награди от национални и международни конкурси и фестивали. През 2016 година се класира на второ място на селекцията за „Детска Евровизия”. През м. г. се представи отлично на Световния шампионат по сценични изкуства в Лос Анжелис в САЩ. Там завоюва два сребърни и един бронзов медали.

&feature=emb_logo
c