Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Нова книга: 30 паунда

Екипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "30 паунда" на Мартин Ралчевски.

Иван заминава за обетованата земя, за да се загуби. Джак я напуска, за да се намери. Падения, възходи, кръстопътища. Разбити мечти и обрати. Едни подхвърлени 30 паунда. Два живота преобърнати с главата надолу. И всичко това, когато пътят напред свършва, а назад не можеш да се върнеш. Когато не вярваш в съдбата, но тя напук продължава да вярва в теб!

Проф. Стенли Гьошев

Романът умело противопоставя два ценностни модела – на бедния човек от Изток, който мечтае за материално благополучие, с този на богатия човек от Запад, който е духовно объркан. Иван е олицетворение на наивната мечта на повечето младежи, които вярват, че животът зад граница е прекрасен. А Джак е прототип на реален човек, от който съм убедена, че всеки ще извлече поука.

Д-р Росица Колева

Мартин Ралчевски е роден в София през 1974 г. Той е богослов по образование и писател по призвание. Живее в Англия, но България и православието са първостепенни за него. Заради различния му поглед върху световните събития визитите му в родината предизвикват винаги журналистически и читателски интерес.

Книгите му са изключително автентични и емоционални. Сред тях се нареждат „Безкрайна нощ“, „Горски дух“, „Полубогиня“, „30 паунда“, „Измама“ и „Емигрант“. Някои от тях са преведени на английски и немски език.

„Антихрист“ е седмата книга на Мартин Ралчевски.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c