Бизнес Здраве Общество Туризъм

Белгия облекчи влизането от две зони на България, област Добрич остава в “червено”

Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от днес (27 август 2020 г.), Федералната служба за външна дейност, външна търговия и сътрудничество за развитие на Кралство Белгия, премести  Югозападния район на България от рисковата „червена“ – в „оранжева“ зона. Карантината и теста за COVID-19 стават препоръчителни за пристигащите от тази зона.

От днес отпада изискването за Северозападният район на България, който е определен като „зелена“ зона, за която не се прилагат горните ограничения.

Остава в сила задължителната двуседмична карантина и тест за влизащите от Североизточна България, както и предупреждението за белгийски поданици да посещават тази част на страната. Припомняме, че мярката бе въведена в началото на месец август т.г.

От МВнР напомнят, че при нужда от съдействие, българските граждани в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: Embassy.Brussels@mfa.bg.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *