Бизнес Каварна

Земеделци поискаха съдействие от Община Каварна за обявяване на годината като сушава

Община Каварна да изиска от местната метеостанция информация за климатичните условия, повлияли на добива на земеделска продукция, и да съдейства за обявяване на годината като сушава. Това поискаха от кмета Елена Балтаджиева земеделци от града и селата на открита среща в късния следобед вчера, съобщават от местната администрация.

Данните да бъдат изпратени на земеделското министерство с очакване за реакция, решиха те.

Крайната цел е община Каварна да влезе в списъка на общините, към които държавата ще подходи с по-специално внимание и подкрепа, предвид мащаба на пропадналите площи и последвали загуби.

„Предприетата стъпка е заради безпокойството, настъпило през последните  три последователни години в целия земеделски бранш“, отбеляза водещият диалога Костадин Костадинов – председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

„Ще направим веднага, каквото е нужно, за да помогнем в трудната ситуация“, увери всички присъстващи в залата кметът Елена Балтаджиева, която не пропусна да благодари за безотказното партньорство и проявявано разбиране в критични моменти досега.

„С ваша подкрепа разплатихме не малка част от старите задължения, тук е и зам.-кметът Митко Недев, който може да потвърди, че от наша страна също ще срещнете отношение“, добави Балтаджиева.

На разговора присъстваха еднолични стопани и председатели на земеделски кооперации от Каварна, Селце,  Вранино, Белгун, Видно, Септемврийци, Българево, Св. Никола и други райони, пострадали от сушата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *