Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

"Канарите" отложиха датата на концерта си в Добрич

Концертът на оркестър "Канарите" в град Добрич, който бе планиран за 27 август т.г., се отлага. Това съобщи пред репортер на Про Нюз Добрич Атанас Стоев - ръководител на една от най-популярните и обичани от българската публика фолклорни формации у нас.

Атанас Стоев - Канара: Преди дни имахме чудесно гостуване в град Бургас. Концертът се получи, но откровено казано - организацията ни костваше доста трудности, заради всички мерки около спазване на ковид-изискванията. Трудности, свързани с транспорта, имаше дори и за наши почитатели от много съседни населени места.

В залата обаче, публиката имаше възможност да чуе на живо най-доброто от песните и музиката на "Канарите". В най-новата ни концертна програма "Музика за всички", ние сме подготвили тричасово нон-стоп настроиение за почитателите си. Включили сме едни от най-изпълняваните през 40-годишната история на "Канарите", и обичани от поколения българи, песни и мелодии. Най-новата ни концертна програма е своеобразна хороводна китка, част от пиесите на която влязоха и в най-новия ни албум - "Песните на България" 2020, в който участва и нашата снаха - фолклорната певица Джена.

Публиката в Добрич с огромен интерес очакваше срещата с "Канарите". Кога планирате да зарадвате почитателите си в Добруджа?

Много съжалявам, че се наложи да отменим гостуването ни в Добрич. В Добруджа имаме много почитатели, страхотни колеги - музиканти, певици, невероятна публика. На концерта ни на 22-ри в Бургас имахме наполовина пълна зала, заради ограничения брой места (през едно - заради пандемията). Много хора останаха навън, а голямата част не посмяха да тръгнат от съседните градове и села. Дори хората, които дойдоха на концерта, не посмяха да се хванат на хорото за ръце. А знаете, че в нашия фолклор, не се ли хванеш на хорото - то не може да стане кръшно, живо."

Не сме се отказали от гостуване в Добруджа. През последните седмици обаче чуваме доста притеснителни информации за ковид -обстановката в региона. Имахме и планове да направим национално турне, с гостуване и във Варна, за да зарадваме максимално голям брой наши почитатели, но пандемията страшно затрудни организацията на културни прояви, особено когато са на закрито."

Искам да се извиня - от свое име и от името на целия състав, на всички наши почитатели и приятели в Добруджа. С най-голямо удоволствие ще дойдем, при по-добри времена. Винаги ще има музика, винаги ще има веселие, но трябва да има и срещи. Не се ли хванат хората за ръце, да друснат здраво на хорото - значи, не е веселба нашето.

От сърце пожелавам на всички - много здраве, и ще очакваме покана за хубава скорошна среща."

снимки: "Канарите"

c