Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Отново задимяване в Добрич, две са възможните причини

Сигнали за миризма на пушек в Добрич отново се появиха снощи в социалната мрежа. Добричлии от районите на ДКЦ 2, Стоматологията, кв. „Дружба“ и др. се оплакаха, че усещат неприятен мирис.

„Причините за това могат да бъдат две – или сметището край Богдан, или пожар на остатъци от лавандула на ул. „Калиакра“ в Добрич“, коментира за Про Нюз Добрич директорът на РДПБЗН комисар Дарин Димитров.

В късния следобед вчера са се запалили остатъци от лавандула на ул. „Калиакра“. Огънят е загасен от екипи на Пожарната. Днес ще се работи за изясняване на собственика на отпадъците и причината за пожара, посочи комисар Димитров.

Преди два дни е получен сигнал, че сметището отново дими. Припомняме, че община Добрич предприе действия по рекултивирането на депото, но проблемът все още не е решен. Според специалисти, причината е, че се развиват гнилостни процеси на дълбочина 2-3 метра, там температурата се повишава, сметищните маси пропадат, а с тях и положеното запръстяване. Това води наново до самозапалване и димене.   

c