Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Корейски туристи се интересуват от черноморските ни курорти

Корейските туристи проявяват засилен интерес към българските лечебни минерални извори, черноморските ни курорти и културно-историческите забележителности, съобщават от туристическото министрество. „В тази връзка развитието на двустранното сътрудничество в областта на туризма на институционално ниво е сред приоритетите на Министерството на туризма“, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работната си среща с Н. Пр. г-н Джънг Джингю, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в България.

Г-н Джингю коментира, че годишно около 200 хиляди корейски граждани посещават България, а българите, които пътуват до Република Корея са 3 хиляди. По думите му има голям потенциал за обмен на туристи. Той добави още, че корейците, които са посетили нашата страна остават много доволни и с удоволствие отново биха се върнали тук.

Отдаваме голямо значение на нашето партньорство, тъй като през 2020 г. отбелязваме 30-годишнина от установяването на дипломатически отношения между Република България и Република Корея, посочи министър Николова. Между двете държави се поддържа традиционно много добро взаимодействие в редица ключови области, които са водещи за икономическото развитие, и сред тях туризмът заема особено място.

Двамата обсъдиха и подписването на Меморандум за разбирателство с най-големия корейски туроператор "Хана Тур", както и с Министерство на културата, спорта и туризма на Република Корея.

c