Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Фрактура на черепа и контузия на мозъчния ствол са причините за смъртта на Андрияна

47-годишният мъж, управлявал джета при инцидента край Балчик, е интубиран

Черепно-мозъчна травма, фрактура в основата на черепа и контузия на мозъчния ствол са причинили смъртта на Андрияна Баева, която загина в трагичния инцидент с джет миналата събота в морето край Балчик. Това бе съобщено на брифинг днес от Окръжния прокурор Радослав Бухчев.

47-годишният К.Н. е управлявал собствения си джет, с него се е возела и 27-годишната А.Б. При движението си източно от централния плаж на Балчик, джетът попада на далян, чиито дървените колове, които държат мрежите, са били свързани помежду си със стоманени въжета.

При преминаване през даляна, след съприкосновение със стоманено въже, К.Н. е паднал във водата, а пострадалата е загинала на място. Очевидец от брега незабавно подал сигнал на телефон 112, на място пристигнал екип на Бърза помощ, който констатирал смъртта на пострадалата и отвел мъжа в МБАЛ Добрич, посочват от прокуратурата.

От назначената по делото аутопсия е установено, че вследствие на инцидента пострадалата е получила черепно-мозъчна травма, фрактура в основата на черепа и контузия на мозъчния ствол, в резултат на което е настъпила смъртта й.

К.Н. е настанен в МБАЛ Добрич, състоянието му към момента може да се каже, че е средно тежко, казват от държавното обвинение. Той е интубиран и не може да бъде разпитан. От двамата се взети проби за наличие на алкохол и наркотици, към момента резултатите не са готови.

Изискана е информация от ИА „Рибарство и аквакултури“ относно статута и функционирането на даляна, която все още не е получена. Изискана е и информация от ИА „Морска администрация“ за джета, която също все още не е получена в прокуратурата.  

c