Водещи новини Здраве Общество

Момиче на 15 години е сред новозаразените с COVID-19 в област Добрич

10 са новорегистрираните случаи с положителни проби за COVID-19 за днес – 24 август, сочат данните на Единния информационен портал. Секретарят на Областен координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция /РЗИ/ в Добрич д-р Светла Ангелова уточни, че това са четирима мъже на възраст от 37 г. до 76 г. и шест жени на възраст от 15 г. до 73 г.

Един от пациентите се е изследвал по свое желание, другият е изследван от РЗИ като контактно лице и с проявена симптоматика. И двамата са поставени в изолация на домашно лечение. Другите двама са хоспитализирани – един е настанен за лечение в МБАЛ в Добрич, а другият – в УМБАЛ “Св. Марина” – Варна. Две от жените също са хоспитализирани във варненската университетска болница, а две от дамите са пациентки на добричката многопрофилна болница. Другите две са изследвани от РЗИ като контактни лица и са на домашно лечение и изолация.

     В неделния ден – 23 август, в Единния информационен портал бяха регистрирани 8 положителни случая на коронавирус за област Добрич. Това са трима мъже на възраст от 27 г. до 75 г., от които единият е в болнично заведение, а другите двама са в изолация на домашно лечение, и пет жени на възраст от 18 г. до 59 г. на домашно лечение в изолация. От установените 8 пациенти в неделния ден 6 са изследвалите се по свое желание, един е изследван от болнично заведения и един от пациентите – от РЗИ като контактно лице.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *