Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Двама братя първи откриват обезобразената при инцидента с джет в Балчик Андрияна

Ивайло Попов – наемател на Водна база „Централен плаж Балчик”, и брат му Християн Попов са първите, които научават за инцидента с джет в морето край Балчик. Припомняме, че в събота при инцидента загина 27-годишната Андреяна, а собственикът на джета 47-годишният Красимир е настанен за лечение в болницата в Добрич.

Християн Попов вижда от брега, че между две буни има безстопанствен джет. Това го кара да провери на място какво се случва. Тръгва заедно с брат си и спасител. Заварват обезобразена жена.

Ивайло Попов споделя: "Отидохме моментално дотам. Видяхме, че имаше момиче на джета в безпомощно състояние, главата й беше под водата. Изкарахме я, вдигнаха я, дойдохме до брега."

Пристигналите на мястото медици опитват да реанимират жената, но без успех. Появяват се съмнения, че даляните са невидими и това може да е причина за инцидента.

Невероятна красавица с титли е загиналата при инцидента с джета край Балчик, оставя малко дете

По думите на Ивайло Попов даляните са абсолютно видими през деня, поне местните си ги знаят. Редовно предупреждаваме клиентите натам да не се ходи, защото е опасно и има мрежи, допълва той.

Фаталният джет е бил много мощен, собственост е на пострадалия мъж.

Християн Попов отдава джетове на клиенти на плажа в Балчик и казва, че хората трябва да са много внимателни. "Затова имаме джет контрол, при който, ако нещо странно се случва с човека на джета или не спазва инструкциите, се налага да се спира", посочва Ивайло Попов.

От Изпълнителната агенция по рибарство БНТ научи, че даляните в района са напълно законни и са на това място от 1988 година. Джетът е трябвало да бъде управляван на поне 300 метра от брега.

В Сенокос събират пари, за да погребат загиналата в инцидента с джет 27-годишна Андрияна

Източник и кадри: БНТ

c