Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

До края на септември се приемат документи в Локалния офис в Добрич на Стопанска академия - Свищов

Продължава приемът на документи в Локалния офис за дистанционно и продължаващо обучение на Стопанската академия в Свищов, който бе разкрит в Добрич в средата на месец юли т.г. Около 15 са към момента подалите документи млади хора в офиса, който се намира на втория етаж в Комплекс „Рила“.

„Задачата на локалния офис е да набира студенти, които да се обучават дистанционно в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“. Записаните студенти няма да ходят до Свищов, а ще провеждат изпитите си в офиса в Добрич“, поясни за Про Нюз Добрич главният секретар на Академията доц. д-р Анатолий Асенов.

Приемат се документи за степените „бакалавър“ и  „магистър“ по всички специалности, които се изучават в Стопанската академия – те са 17 бакалавърски и 40 магистърски. Към момента жена от Варна е подала документи в Добрич за докторант. „Интерес има, при нас идват млади хора от Добрич, Тервел, Ген. Тошево. Идеята е тук да става подаването на документи, тук да става записването и тук после да се полагат изпитите“, допълни организаторът на офиса Керанка Матеева. За изпитните сесии в Добрич ще идват преподаватели от Свищов. В комплекс „Рила“ вече е подготвена голяма изпитна зала, предстои тя да бъде оборудвана с компютри. Освен квестори, по време на изпитите ще има и камери, чрез които преподавателите могат да следят провеждането на теста.

Документи за магистърските програми се приемат до края на септември, а за бакалавърските - в зависимост от това дали са попълнени местата, също до края на септември.

Въпреки че вече функционира, офисът в Добрич ще бъде официално открит в първата седмица на месец септември. Локални офиси на свищовската Академия има в София и Стара Загора.

c