Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Поредна купа за Морски клуб "Портус Кариа" от Шабла - за най-голяма риба

Пореден успех за шабленския спорт и нова купа в стелажа на Морски клуб "Портус Кариа". Това се случи на състезанието по подводен риболов за купа "Несебър", където състезателите от клуба в Шабла се представиха блестящо, като всички предадоха валидни риби, а Йовчо Николов-Паламуда взе купата за най-голяма риба за харпунирания от него кефал с тегло 1140 гр, съобщиха от клуба.

С този трофей, добавен към множеството медали, които шабленските деца спечелиха на турнира по лека атлетика "Коста Василев" в Шабла, в същия този прекрасен слънчев съботен ден, се записа поредната златна страница в историята на шабленския спорт.

Надпреварата за купа "Несебър" е пети кръг от серията състезания за купа "България-2020" на БФПС. Тя се проведе в 5 часа при добра организация и хубаво време в акваторията между Стария град и Равда. От Морски клуб "Портус Кария" взеха участие петима състезатели - Венцислав Георгиев (капитан), Йовчо Николов, Димитър Дражев и новите попълнения в отбора от този сезон Петър Петров и Янаки Янакиев. В едно определено слаборибно състезание момчетата от Шабла показаха професионализъм, упоритост и търпение, в резултат на което всеки един от тях предаде валидни риби. Това е добро постижение, имайки предвид, че от общо 38-те състезатели, взели участие в надпреварата, едва 20-тина от тях излязоха от морето с улов. Благодарение на предадените риби гмуркачите от "Портус Кариа" постигнаха добри класирания, съответно Йовчо Николов стана 9-и, Митко Дражев - 10-и, Янаки Янакиев - 13-и, Петър Петров - 16-и и Венко Георгиев - 22-ри.

Състезанието спечели представителят на домакините от СКПР "Несебър" и национал на България Мирослав Илчев, следван от състезател на другия несебърски клуб "Месембрия" Димитър Катрафилов, а с бронза се окичи друг български национал - Анастас Бъчваров от клуб "Марлин", гр. Приморско. Честито на призьорите!

След спечеления трофей за "Най-голяма риба" на Йовчо и поредното класиране на състезатели от "Портус Кариа" в топ 10, драматичната 2020 година може да се окаже много сполучлива за Морския клуб от Шабла. До края на сезона остават още два кръга за купа "България" - състезанието за купа "Генчо Павлов" в гр. Приморско и домакинското състезание за купа "Шабла". Освен това предстои и участие на Републиканското първенство в гр. Несебър през септември, където отново състезателите ще се целят високо и ще защитават честта на Шабла.

c