Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Нападнатият на пътя край Добрич: Чувствам се застрашен заради заплахата за убийство

„Надявам се това да не остане безнаказано и човекът да понесе последствията, oа защитят мен и близките ми, тъй като се чувствам изключително застрашен от тази физическа саморазправа и заплаха за убийство“. Това заявява във видео от болничната си стая Пламен Михов от Добрич, който разказва от първо лице за инцидента в петък, при който беше нападнат на пътя на изхода на града.

Инцидентът стана на изхода на Добрич в посока Варна. След сигнал с клаксон заради опасна маневра, мъжът с прякор Шалтера нападна, преби и стреля по Пламен, позволил си да му направи забележка. 37-годишният Алтер Аксанов  остава за постоянно зад решетките, срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство.

Пламен Михов беше приет в болницата в Добрич със счупен нос, хематоми и кръвонасядания, както и с мозъчно сътресение.

От болничната си стая той записа видео, в което разказва от първо лице за случилото се:

„В петък – около 11,20 часа, пътувайки с лек автомобил по посока Варна, бях засечен и ми беше отнето предимството от черен автомобил Ауди А8. След като направи маневрата и отне предимството, за да не се блъсна в него, набих спирачки и минах в лявата лента. Преди това подадох звуков сигнал, за да избегнем удара. При това преминах в лявата лента, той остана вдясно и започна с агресивни жестове към мен да спра автомобила за саморазправа.

Човекът тръгна да ме преследва. Извади автомат или автоматичен пистолет, не зная, но изстрелите бяха в кратък интервал от време. Стреля във въздуха, стреля и по автомобила. Не съм сигурен дали успя да го уцели, но чух някакви удари след стрелбата.

След това ме догони. Опита се на два пъти да ме изблъска от пътя. В посока Варна между бензиностанцията на Лукойл и Пети километър след три опита успя да ме изблъска от пътя. Последва саморазправа и заплаха с оръжието, ако не сляза от автомобила, да ме застреля, да ме убие, добие и т.н.

Отворих вратата, за да вляза в някакъв диалог, за да не се случи най-лошото и да ме застреля, да се опитам да заведа диалог, да го успокоя. Но той беше много агресивен. С тежки удари в лицето, гърдите, заедно с оръжието нанасяше вътре в автомобила, успях да го отблъсна и саморазправата продължи отвън на пътя.

След това поиска да вземе парите ми, да ме ограби и да тръгне. Имаше свидетели на целия инцидент. На мястото са намерени гилзи и патрони, един и в автомобила.

Когато той тръгна, успях да набера 112 и да продиктувам номера на автомобила. Не мина време, и той беше задържан.

В момента съм в болнично заведение в Добрич, където съм задържан за наблюдение със счупен нос, охлузни рани и натъртвания по лицето и гърдите, защитни рани. Приеха ме с комоцио и зашеметяване.

Надявам се това да не остане безнаказано и човекът да понесе последствията, да защитят мен и близките ми, тъй като се чувствам изключително застрашен от тази физическа саморазправа и заплаха за убийство. Повече подробности ще дам по време на разследването и делото, за да не остане още един престъпник на свобода“.

  Близките на Пламен настояват за справедливост и за това нападателят му да получи адекватно наказание.

c