Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Александър Петров с Гран При от конкурса „Речни ноти“, още много награди за Добрич

След проведената "Война на гласовете", 18-годишният Александър Петров от Добрич е тазгодишният носител на Гран При от Международния конкурс "Речни ноти", който завърши снощи в Тутракан. Александър е ученик в Езикова гимназия "Гео Милев" в град. Освен, че пее прекрасно, той пише стихове и музика за песни на свои приятели. Мечтата му е да следва Медицина.

За своите изпълнения с Наградата на кмета на община Тутракан д-р Димитър Стефанов бе отличена Стефани Маринова, а носител на специалната награда на почетния гражданин на Тутракан Стиф Харалампиев е Димитрина Германова.

Наградата на русенския вестник "Бряг" отнесе Кристина Кирилова от Велико Търново за изпълнението на една интересна песен - в стил тиролски йодлер.
Заради коронавирусната пандемия, конкурсът се проведе онлайн в три раздела и на живо само за класираните след предварителния подбор в раздел "Индивидуални изпълнители".
Над 350 бяха подалите видеа с изпълнения и заявки за участие - освен от България, още от Египет, Гърция, Турция, Казахстан, Словакия, Полша, Киргизстан, Таджикистан, Украйна и Северна Македония.

c