Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Млада жена загина при инцидент с джет в морето край Балчик

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидент с джет, при който е загинала млада жена.  На място е следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич. Образувано е досъдебно производство по член 123 от Наказателния кодекс.

Инцидентът е станал вчера в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден  на спешния телефон 112 в 18 часа.

47-годишният Красимир Н. управлявал собствения си джет, на който се е возела 27-годишната А. Б. Подадат на далян с рибарски мрежи. 

При преминаването през даляна, който не е бил обозначен, от джета пада и загива на място 27-годишна жена. 47-годишният Красимир също  е  пострадал. Настанен е в болница. Животът му е извън опасност.

Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил  оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето.

Установено е, че далянът за улов риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения.

Разпитват се свидетели, които са видели трагедията, разиграла се пред очите на плажуващите на централния плаж в Балчик.

c