Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Община Балчик е отличена за цялостен принос в развитието на морския регион

15 златни статуетки отличиха постиженията на бизнеса и туризма по родното Черноморие снощи на сцената на Амфитеатър Арена в курорта Свети Влас. По време на шестото издание на Black Sea Lifestyle Awards 2020 под прожекторите дефилираха най-успешните проекти в бизнеса и туризма от най-северната до най-южната точка на нашето Черноморие.

Запазила културата и историческото богатство на седем цивилизации община Балчик бе отличена на престижните Черноморски Оскари 2020. Ежегодно градът е домакин на поредица от културни събития, включващи фестивали, художествени пленери, концерти и други. Това бе повод градът да получи званието „Фестивален град на Балканите“.

Кметът Николай Ангелов получи златната статуетка, с която Община Балчик бе отличена на престижния форум за цялостен принос в развитието на морския регион.

"С този форум показахме, че дори по време на световна ковид-криза нашите курорти се развиват по световните стандарти, а инвестициите ни нареждат на първите места в света в различни области, свързани с морския регион. Имаме курорти с развит семеен туризъм, хотели с превъзходни оценки в Букинг, а мениджмънтът в туризма всяка година подробрява качеството си и чуждите туристи ни дават все по-високи оценки. Световният опит показва, че подобни конкурси стимулират и популяризират успешните практики и мотивират развитието на бизнеса. А финалистите получават правото за участие в най-мащабното събитие на Балканите – Балкански награди за туристическа индустрия“, обявиха организаторите на Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.

Специалните гости на събитието връчваха златните статуетки на призьорите. Лиляна Арсова от дирекция Туристическа политика към Министерството на туризма откри форума с високи оценки за морския ни туризъм, който прояви истински героизъм и по време на извънредната епидемична обстановка, нарушила развитието на туризма в световен мащаб. Тя връчи златнитте статуетки на кмета на Балчик - Николай Ангелов и на най-мащабния туристически проект на Балканите и в Европа - Исторически парк край Варна.

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, сред призьорите на наградите е и Дарина Аргирова, която бе удостоена с приза Личност на годината.

Снимки Хайлайф

c