Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нападнатият шофьор от Добрич е в болница с комоцио и множество рани

Илияна Кръстева, съпруга на Пламен Михов, който днес беше нападнат от друг шофьор в района на Пети километър на изхода на Добрич, разказа за разигралия се екшън, за който Про Нюз Добрич вече писа.

Според жената, агресорът не само е удрял и стрелял по съпруга й, но е искал и да го обере. В момента Пламен е настанен в болница. Той е с комоцио, сътресение на мозъка, счупен нос, защитни рани, болки в гърдите. Жената е категорична, че семейството й ще съди до последно мъжа, който е нападнал Пламен.

„Те не се познават, не е някакво старо нещо, просто изблик на агресия, който можеше да коства живота на мъжа ми. Не знам какво е очаквал другият, може би мъжът ми, както си кара напред и да спре? Съпругът ми не е агресивен, не е осъждан, няма каквито и да било провинения и няма човек, който да каже лоша дума за него. Напротив. Той е инженер, прекрасен, любящ мъж и грижовен баща. Това за него не са просто думи, това са факти. Той наистина е най-добрия човек, когото познавам. Не мога да си обясня насилието. Псувни, нещо вербално, да. Но тази агресия... „, сподели пред Про Нюз Добрич Илияна. Обясни, че се очакват резултатите от изследванията, които да покажат дали другият мъж е употребил нещо, което да обясни тази неадекватност и агресия.

Младага жена създаде специална страница във фейсбук „Справедливост за Пламен“.

Там тя разказа в подробности какво се е случило днес на пътя:

„Днес моят мъж, беше подложен на зверство, над нагло, безмилостно, необяснимо насилие и агресия. Докато пътува към Варна, на излизане от град Добрич, той бива засечен от автомобил АУДИ А8 с регистрационен номер ТХ4090ХР. Водачът на аудито прави обратен завой по булеварда, без да пропуска движещия се направо автомобил на моя мъж. Пламен свирва, но човекът не иска да спре, и мъжът ми е принуден да натисне спирачки, за да избегне удара с аудито. Следва неочаквана агресия. Мъжът с аудито, решава да покаже кой има право на пътя и, че се чувства над закони и правила. Решава да принуди мъжа ми да спре, но той продължава напред, смятайки, че нещо толкова незначително просто ще отмине за секунди - поредния нервен и нагъл шофьор. Но не. Мъжът в аудито, известен с прякора Шалтера, вади оръжие и стреля...

Стреля във въздуха, после по служебната кола на мъжа ми. Пламен се опитва да избяга от агресора, но онзи, продължавайки да стреля, го настига малко след бензиностанция Лукойл и започва да го бута с колата си... Удря го веднъж, втори път, третият удар е бил доста силен, цялата кола на мъжа ми е издрана, огледалото счупено, а той като по чудо успява да отбие в отбивка, а не да се обърне в канавката или да се удари в мантинелата. През целият този екшън, двете коли са карали една до друга (аудито в насрещното опитващо да избута мъжа ми), което принуждавало другите шофьори да отбиват извън пътя, за да не се блъснат. В крайна сметка мъжът ми е избутан, а агресорът слиза и го заплашва с оръжието, казвайки, че ако не излезе, ще го гръмне в главата на място. Мъжът ми няма къде да избяга, отваря вратата и онзи започва да го налага с оръжието и с юмруци, докато мъжът ми се опитва да се предпази и да откопчае колана. Опитва се да стигне телефона, но неуспешно. Излиза от колата в опит да се защити, да избие оръжието, да повика или спре някой за помощ... През това време нападателят му го налага и му крещи, че сега ще го обере и ще го довърши. После тръгва към колата и се опитва да вземе портфейла на мъжа ми, при което получава отпор. Казва на сина си, който явно също е бил в колата и сега стои и крие номера на аудито, да дойде и да довърши мъжа ми, да го добие... Момчето все пак отказва, а виждайки, че спират коли и има свидетели, агресорът решава, че е време да тръгва.... Полиция, линейка, болница. Пламен е с комоцио, сътресение на мозъка, счупен нос, защитни рани, болки в гърдите. Защото се е изпречил на пътя на мутра! Защото някой си се е помислил за недосегаем и че е единствен на пътя, където този, който кара напред, трябва да спре като го види... Шалтерът е качил серия от видео клипове, само часове преди нападението, как кара по пътя Варна -Добрич със скорост над 185 км. в час! При разрешени 90, а на места и 60! Шалтерът е решил, че той решава кой да живее, кой да умре, кой да бъде пребит, ограбен и избутан от пътя. Решил е, че ще му се разминава, защото на село бил най-големия и страшния, имал бил връзки... Решил е, че едно обикновено момче заслужава да бъде смляно, просто защото той е решил така! Г-н Шалтер, държа да ви уведомя, че Пламен е всичко, което вие не сте! Справедливостта ще възтържествува, защото Пламен заслужава само това- истина и справедливост! Всеки си получава заслуженото и вие тепърва предстои да разберете, че Пламен ще победи в тази битка, която той не е търсил и искал. Вие сам си го причинихте!“

c