Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Зов за помощ: Над 60 000 лева са необходими за лечението в Турция на Митко от Добрич

Едно малко момченце се нуждае от нашата – вашата помощ. Това е едногодишният Митко от Добрич, който е с диагнозите детска церебрална парализа /ДЦП/ и епилепсия. За лечението му в чужбина са необходими средства, непосилни за семейството му.

Димитър Добрев е роден нормално в 38 гестационна седмица без усложнения по време на бременността. Заради лекарска грешка детето се появява на бял свят с увита пъпна връв два пъти около вратлето и липса на кислород. След поредица от грешки на 5 месеца той е диагностициран с ДЦП и епилепсия.

Започва се поредица от рехабилитации и медикаментозно лечение за епилепсията. В момента Димитър е на годинка и не може да прави нищо, което останалите деца на неговата възраст могат. Не може да седи самостоятелно, да пълзи, да хваща с ръчичките си също не успява да се справя задоволително.

Родителите на Митко се обръщат за помощ към болница в Турция. При последната консултация там лекарите изказяват мнение, че за него има голям шанс за подобрение. За целта трябва да се започнат активни рехабилитации под наблюдението на лекари и смяна на медикаментозното лечение с пречистени и не толкова тежки лекарства, с които той в момента се лекува в България.

Офертата от болница Рейап първоначално е за период от два месеца, като в хода на лечение и рехабилитация ще се установи дали този период ще се удължи още. За двата месеца са необходими около 60 000 лева, като в сумата не влизат медикаменти и изследвания.

В подкрепа на лечението на малкия Митко Славина Ганчева от Добрич преотстъпва групата във Фейсбук, в която се набират средства за детето й – „Помощ за Дани от Добрич”.

Разкрита е и банкова сметка:

  • ДСК Банк
  • IBAN: BG81STSA93000027294044
  • BIC: STSABGSF
  • Титуляр: Димитър Костадинов Добрев.
c