Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Срив за част от услугите на Google

Пощата и услугите за съхранение и синхронизиране на файлове на най-големия технологичен гигант Google за няколко часа днес спряха да работят правилно по целия свят. Огромен брой сигнали започнаха да пристигат още от 9:00 часа, сочат данните в Downdetector.

Проблемите за по-голямата част от потребителите са били свързани главно с непостоянна връзка и трудно логване - предимно в услугите на една от най-използваните пощаи - тази на Google Gmail.

На официалната страница на компанията, която следи статуса и работата на техните приложения се вижда, че в последните часове има сериозен проблем с услугите Gmail, Google Drive, Google Docs и други.

От коментарите става ясно, че потребителите не могат да изпращат мейли или пък да достъпват файлове в облачното пространство на Google Drive.

Проблемът неминуемо засегна и клиентите в България.

От компанията Google пуснаха официално съобщение, в което се казва, че интензивно търсят причината за проблемите с техните услуги. „Продължаваме да разследваме този случай. Ще дадем повече информация на следващ етап. “

c