Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

12 са в момента заразените с Covid-19 в Генерал Тошево, има и починали

12 е броят на заразените с COVID-19 в община Генерал Тошево към днешна дата, 27 лица са под карантина. Това стана ясно на проведеното заседание на общинския Кризисен щаб, съобщават от местната администрация.

В рамките на заседанието бяха обсъдени всички предприети мерки от страна на Общината и отговорните институции за превенция от коронавируса. Посочено бе, че се актуализират всички заповеди в синхрон с издадените от здравния министър. Обърна се внимание на социалните услуги и патронажната грижа, която се предоставя от Общината, регулярните проверки по търговските обекти, осигуряването на медицински сестри за изградения от Регионална здравна инспекция-Добрич здравен пункт на ГКПП- Кардам, изграденият здравен пункт и ежедневната дезинфекция в „Медицински център-I-Генерал Тошево“ и отваряне на детските градини в синхрон  със строгите вътрешни правила. Докладвани бяха броят на лицата под карантина от 13 март до днешна дата, тези които са заразени и са в болница, починалите лица, както и контактните им.

Кризисният щаб и ръководството на Община Генерал Тошево апелират към всички жители, собственици на търговски обекти и работещи в публични институции на територията на общината да бъдат отговорни и да спазват всички противоепидемични мерки, с цел опазване на живота и здравето на местната общност.

c