Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Търсят се музиканти за ансамбъл „Добруджа” и Духовия оркестър на Добрич

Свободни работни места за инструменталисти в Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа” и Духовия оркестър на Добрич обяви Общината.

За ансамбъла те са за гъдулар и гайдар, има свободно място и за танцьор-момче. Свободните места в Духовия оркестър са за инструменталист (саксофон, кларинет) и инструменталист (тромпет).

Кандидатите трябва да са завършили средно образование. Документи за кандидатстване се подават лично в дирекция ,,Хуманитарни дейности” на Общината до обяд на 25 август.

Конкурсите ще се проведат в два етапа – подбор по документи и практически изпит и събеседване. За практическия изпит кандидатите за инструменталисти и танцьор в ПФТА „Добруджа” трябва да подготвят изпълнение на комбинации от всички етнографски области на България с акцент от Добруджанската етнографска област. За Духовия оркестър трябва да подготвят гама, етюд, пиеса и прима виста в различни размери за саксофон, кларинет и тромпет.

Допуснатите до практически изпит и събеседване кандидати ще бъдат уведомени допълнително за мястото, датата и часа на провеждането му. С избраните кандидати ще бъде сключен трудов договор на основание Кодекса на труда.

c