Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Прокуристът на МБАЛ-Добрич: Положението с коронавируса е изключително тежко

Състоянието на болницата в Добрич не е от най-добрите, то е видимо, през последните две седмици стана ясно и в медийното пространство. Това каза за Про Нюз Добрич д-р Георги Желязков, който от днес е назначен за прокурист на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич. По думите му положението с коронавируса е изключително тежко – както в лечебното заведение, така и в целия град.

Това ще е първото, което ще се опитаме да овладеем, за да може да има малко по-голямо спокойствие сред жителите на града и да са по-спокойни и моите колеги, защото това за мен е изключително важно, посочи д-р Желязков. Той обясни, че ще бъде направено всичко възможно да се ограничи потокът на коронавирусните пациенти, да бъде абсолютно изолиран, за няма никакъв контакт с другите болни. „Това ще бъде основната ни задачи и имаме идеи как да се случи”, каза лекарят. По думите му в момента има изключително точни предписания от Регионалната здравна инспекция, които ще се опитат да спазят в пълния им вид.

Ще направим всичко възможно, за да имаме отново Инфекциозно отделение, заяви прокуристът. „Това е категорична стъпка, която ще предприемем, Добрич не трябва да остава без Инфекциозно отделение”, посочи той.

По отношение на кадровия проблем в болницата в Добрич д-р Желязков заяви, че ще бъдат положени абсолютно всичките сили – запознанства, връзки, контакти, за решаването му. На първо време ще направим всичко възможно, за да върнем тези колеги, които вече са напуснали, посочи прокуристът. После ще се търсят нови кадри – сред младите, сред тези с опит. „В противен случай нещата няма как да търпят развитие”, каза още д-р Желязков.

c