Общество

Допълнителните пари за всички пенсионери ще бъдат преведени към НОИ още днес (Видео)

Правителството е заложило допълнителни 50 лева към пенсиите на всички над 2 120 000 пенсионери в страната да бъдат осигурени и за месец октомври т.г.

Всички български пенсионери ще получат предвидената допълнителна добавка от 50 лева към пенсиите си за месец септември 2020 година. “За целта, на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 млн. лева, предназначени за над 2 120 000 пенсионери в страната”, бе докладвано премиера Бойко Борисов по време на днешното онлайн заседание на кабинета.

Отпускането на средствата е свързано с Решение на правителството от месец юли – в рамките на три месеца, по 50 лева да получат всички пенсионери в България.

“Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани”, увери Борисов.

Правителството предвижда да отдели същата допълнителна сума и през месец октомври.

“Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин”, написа още премиерът.

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември. За целта на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 19 август 2020 г.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *