Здраве Общество Туризъм

Маските отново стават задължителни на обществени места в Гърция

Маските стават задължителни на всички обществени места в Гърция. По заповед на вътрешното министерство на страната използването им от всички служители и клиенти на обществени услуги е задължително, съобщава NOVA.

Държавните служители от групите с висок риск ще имат възможност да работят от дома си до 31 август т.г. Националните гръцки обявиха, че заради увеличаването на броя на заразените с новия коронавирус правителството на страната обсъжда пакет от мерки, имащи за цел да ограничат нарастващата крива на заболеваемостта. Обсъждат се варианти, при рязко усложняване на ситуацията, за частично връщане на мерките от времето на карантинния период в страната – използването на sms при излизане навън, контрол на пътуванията между отделните региони и др.

След като правителството ограничи работното време на ресторантите, нощните заведения и кафетата, на следващ етап се обмисля прилагането на мярката и за други сектори на икономиката на страната.

Пътуващите към Гърция е добре да знаят, че освен за служителите, използването на маска е задължително и за гостите и клиентите на ресторанти, хотели и институции в южната ни съседка.

снимка: Eurokinissi

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.