Водещи новини Здраве

Д-р Георги Желязков е назначен за прокурист на МБАЛ-Добрич

От днес д-р Георги Желязков е назначен за прокурист на МБАЛ-Добрич. От 2010 г. до настоящия момент той е бил ординатор на отделението по ортопедия и травматология в областната болница.

Д-р Желязков е завършил Медицина в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ гр. Варна, специализирал е ортопедия и травматология последователно в МБАЛ „Света Анна“ и УМБАЛ „Света Марина“ Варна. От 2018 г. е заместник председател на Районната колегия на Българския лекарски съюз в гр. Добрич. 

Д-р Желязков е син на началника на отделението по ортопедия д-р Митко Георгиев и общопрактикуващият лекар д-р Галя Бодичева. Съпругата му д-р Кристина Радева-Желязкова е лекар в отделението по педиатрия.

По повод 19 октомври – Деня на българския лекар, през 2016 г. др Георгиев и съпругата му бяха удостоени  с грамоти за принос в медицината и медицинската практика от Районната лекарска колегия.

Припомняме, че по време на посещението си в област Добрич, министърът на здравеопазването проф. Ангелов обяви, че ще бъде свикано Общо събрание на акционерите, което да избере нов управител на многопрофилната болница в Добрич и да извърши промени в съвета на директорите. До тук се стигна заради неудовлетворителната организация на работата в лечебното заведение в условия на COVID-19.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *