Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

3 662 проверки за спазване на карантината извърши полицията в Добрич за седмица

3 662 проверки на поставени под карантина лица в област Добрич е извършела Областната дирекция на МВР за периода 7-14 август. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Областния координационен щаб в отговор на отправено запитване. За периода са направени и 647 проверки в търговски обекти по повод въведените ограничителни режими. Няма констатирани нарушения.

Дирекция „Инспекция по труда” извършва проверки освен по спазване на трудовото законодателство и по предписаните противоепидемични мерки в предприятия и фирми на територията на областта. За периода от 25 юни до 14 август са установени няколко нарушения по отношение на спазване на противоепидемичните марки. В 20 от нарушенията не е обхваната в оценката за риска опасността от заразяване. В 15 от случаите работодателят не е планирал подходящи мерки за ограничаване и предотвратяване на риска от разпространение на заразата. 38 от нарушенията са свързани с непровеждане на обучение и инструктаж на работниците и служителите по спазване на противоепидемичните мерки. За установените нарушения са издадени предписания за отстраняването им.

За периода от 7 до 13 август Областна дирекция „Безопасност на храните” е извършила 31 проверки в обекти за обществено хранене и такива за търговия на едро. Констатирано е само едно нарушение – по време на работа персонал не е ползвал предпазни маски. Издадено е предписание.

c