Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Зърнопроизводители ще помогнат за разкриването на лаборатория на PCR-тестове в Добрич

Добруджанският съюз на зърнопроизводителите ще помогне финансово за разкриването на лаборатория за PCR-тестове в Добрич, научи Про Нюз Добрич от председателя му Радостина Жекова. Тя посочи, че вече са водени разговори с смета Йордан Йорданов.

Както вече информирахме, лабораторията ще се намира в Диагностично-консултативен център II /ДКЦ II/ в Добрич. За закупуването на апаратурата са необходими около 65 000 лева.

Припомняме, че членове на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите събраха средства за закупуване на апаратура за тестове за Инфекциозно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. След напускането на началника му д-р Венета Йовева нямаше специалист, с когото да контактуваме и на кого да се даде дарението, посочи Жекова. Тя обясни, че желанието на земеделците е било средствата да бъдат предоставени на Инфекциозно отделение, защото са преценили, че там са хората, които ще помогнат най-много.

От браншовата организация вече са уведомили кмета, че има заделена сума и тя ще бъде предоставена на Общината или на ДКЦ II.

снимка: alamy.com

c