Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Поредно утро с неприятна миризма от сметището край Добрич

За неприятна миризма в Добрич тази сутрин алармираха в социалната мрежа наши съграждани. Според едни от тях миризмата е на пушек, според други - на сяра. Недоволни добричлии споделиха, че отново се е налагало да затварят прозорците на домовете си.

Може би се дължи на някаква остатъчна миризма от сметището край с. Богдан, но нямаме източник на замърсяване, каза за Про Нюз Добрич зам.-кметът инж. Пенчо Керванов. Той посочи, че сутринта също е усетил лека натрапчива миризма. Обясни, че преди три-четири дни е имало много силен вятър, който пак леко разгорял сметището. По думите му е останал съвсем малък участък и очаква до ден-два ще се приключи с потушаването на огнището. Карванов обясни, че са хвърлени хиляди кубици пръст, защото сметището е много голямо, но вече почти цялото е запръстено. Пръст се хвърляла основно там, където има тлеещи участъци.

Надявам се това е последната остатъчна миризма, която се получава, каза още зам.-кметът. Той допълни, че дори и да има някакъв малък локален участък, миризмата няма да стига до Добрич.

c