Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Музикална магия в артистичния дом на Маестра Константина Петкова

Когато музиканти от калибъра на диригента на Биг Бенда на БНР – Антони Дончев и негови колеги дойдат, за да свирят в прекрасната градина на Маестрата в село Пчеларово, значи се е случило нещо невероятно. И пианото, и контрабасът, и саксофонът, и ударните, и цветята и лозата, всичко беше там, където трябва да бъде, за да се случи магията.

Вълшебната музика, зеленината на градината, залязващото слънце между листата и прекрасната публика насядала навсякъде в двора, направиха събитието и спомена за него незабравими. Всеки от гостите, дошъл в дома на Константина Петкова, можеше да избере място, където да седне и място, където да го отведе музиката. Невероятните импровизации на джаз музикантите дадоха възможност на всеки да пътешества в своите си светове и фантазии, да се усмихва на видяното и да иска да му се случи отново. Изпълненията бяха на световно ниво и накараха публиката да се чувства, като на събитие от голяма сцена.

За пореден път Константина Петкова показа на какво е способен човек, когато носи толкова светлина и любов към изкуството в себе си и как се прави музикално събитие. Като домакиня тя беше направила всичко необходимо, за да се чувстват гостите свободни, но и в безопасност – концертът беше на открито и всеки можеше да избира каква социална дистанция да спазва.

Когато към невероятната атмосфера, създадена от музиката и хората, добавим и картините от изложбата на художника Господин Цветков, се получи истинска наслада за сетивата. Те бяха естествена част от събитието и допринесоха с красотата и колорита си за едно пълноценно изживяване.

„Апостол на духовността” нарече Маестрата Антони Дончев и мисля, че това е най-точното определение за нея. Тя наистина е такава и сме истински щастливци, че дава възможност на всеки от нас да се докосне до изкуство създавано от толкова талантливи музиканти и актьори. С нетърпение очакваме и следващите гости от календара на събитията в дома на Константина Петкова - гостуването на акапелна група „Спектрум” на 30 август от 13 часа.  Срещата отново е под сянката на двора в село Пчеларово, входът е все така свободен и всички са добре дошли.

c