Бизнес Развлечение Туризъм

Гърция и Италия връщат ограниченията за нощните заведения

Заради увеличаването на случаите на коронавирус, от днес (17 август) Италия затваря нощните клубове и дискотеките. Мярката ще важи също и за провеждането на събитията на открито, както и за дейността на плажните клубове.

Властите връщат частично мярката за задължително носене на маски – от 18:00 до 06:00 часа в районите, които се намират в близост до барове и ресторанти, както и на всички обществени места, където има голяма вероятност за събиране на хора.

Това е първото подновяване на ограниченията в Италия в отговор на новата вълна на коронавирус, особено сред младите хора.

Аналогични мерки предприеха и здравните власти в Гърция. В по-голямата част на Гърция, заведенията, кафенетата и нощните клубове ще работят с ограничено работно време. Според приетите промени, на маса вече ще могат да сядат само по четирима посетители, а на събирания в заведение не могат да присъстват повече от девет души. Ограничават се нощни програми на заведенията – повечето ресторанти и кафенета в Гърция ще затварят в полунощ и ще могат да отварят отново в 7 ч. на следващата сутрин.

Гръцкият зам.-министър по гражданска защита Никос Хардаляс обяви, че от 24 август, когато влизат в сила новите ограничителни мерки, се забранява събиране на повече от 50 души на едно място при организиране на обществени събития.

Според повечето международни анализатори, с настъпването на втората вълна на COVID-19 най-критична се очертава ситуацията в Испания.

Източник: БТА

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *