Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Четири жертви и трима тежко ранени при катастрофата в село Белгун

Пресконференция по повод тежката катастрофа в каварненското село Белгун дадоха на място окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Никола Панчев и началникът на сектор „Пътна полиция” Жулиян Минев.

В днешния следобед, при движение с висока скорост, водачът на лек автомобил „Форд Фокус”, местен жител на 36 години, губи управление в центъра и помита стоящите на тротоара три деца и трима възрастни, съобщи Бухчев. Майката, две от децата й и жител на Белгун почиват на място. Третото дете, което е от същото семейство, е в реанимация в болница във Варна, в изключително тежко състояние. Водачът на автомобила също е в критично състояние и шансовете за живота му са сравнително малки, сподели Бухчев. Той е в болницата в Добрич.

Първоначалната информация беше, че е имало гонка между автомобили, но от проведените мероприятия на място тя не се потвърди, каза окръжният прокурор. Той допълни, че има данни, че водачът е управлявал и извън селото, и в селото с изключително висока скорост. Взета му е кръв за алкохолна проба и за употреба на наркотични вещества. Според Бухчев след като се вземат данни от местопроизшествието ще се назначи автотехническа експертиза и по уврежданията, които са по автомобила, по оставените спирачни следи ще се определи приблизителната скорост, с която се е движил в последния момент.

По данни на Жулиян Минев шофьорът е правоспособен от 2013 година и до момента няма налагани наказания по Закона за движение по пътищата.

При информация за управление с превишена скорост по селата винаги сме вземали съответните мерки, каза старши комисар Никола Панчев. По думите му са провеждани срещи и с кмета, и с живущите в село Белгун по стратегията на полицията „Близо до хората” за получаване на сигнали. През последните години сигнали за катастрофи в селото не е имало, допълни Панчев. По данни на хора от Белгун последният тежък пътен инцидент е бил преди 6 години.

c