Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Осем перфектни убийства

Екипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Осем перфектни убийства" на Питър Суонсън.

Eдин книжар, един убиец и осем от най-заплетените случаи в криминалната литература

Малкълм Кършоу работи в книжарница „Старите дяволи“ и е запален фен на криминалните романи. Преди години той публикува в блога на книжарницата лична класация на най-трудните за разкриване убийства в литературата. В списъка „8 перфектни убийства“ попадат класики като „Азбучни убийства“ на Агата Кристи, „Тайната история“ на Дона Тарт и „Непознати във влака“ на Патриша Хайсмит, но въпреки очакванията на Малкълм статията не се радва на особен интерес.

Или поне не в началото. Защото днес именно списъкът е причина на вратата на книжарницата да почука ФБР.

Оказва се, че няколко неразрешени убийства от последните месеци обезпокоително напомнят на престъпленията, описани в списъка на Малкълм. При това част от уликите недвусмислено доказват, че убиецът познава мълчаливия книжар, следи всяка негова стъпка и е наясно с тайни, които Мал не е споделял с никого. Включително тъмни подробности за мъртвата му съпруга.

За да се предпази, Малкълм започва сам да издирва потенциални заподозрени. Но онези, към които се насочва, се превръщат в следващите жертви от дяволския списък. И скоро примката около собствения му врат се стяга така, че е невъзможно да избяга.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c