Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За 7.7 млн. лв. ремонтират Околовръстния път на Добрич

7.7 милиона лева е прогнозната стойност на ремонта на 4.5 километра от Околовръстния път на Добрич, който се извършва в момента. Това съобщиха за Про Нюз Добрич от Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/ в отговор на отправено запитване. Средствата за инвестицията са осигурени от бюджета на АПИ.

Както вече информирахме, ремонтните дейности започнаха в средата на юли. Те се изпълняват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Добрич. В дружеството участват „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД,

Ремонтно-възстановителните работи се извършват от разклона за село Врачанци при км 3+030, до км 7+543 – малко след разклона за Генерал Тошево. Проектът предвижда нова конструкция на пътя, полагане на асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат стабилизирани банкетите и ще бъде подобрено отводняването. Предвиден е монтаж на нови мантинели и пътни знаци.

Ремонтните работи се очаква да приключат до края на септември т. г.

c