Водещи новини - дясно Общество

Мерцедес на 65 г. със специална награда на Ретро парада в Добрич, отличиха кмет с Трабант

Мерцедес 190 SL, произведен през 1955 г. получи Специалната награда на Втория ретро парад в Добрич тази година. Тя бе връчена от кмета Йордан Йорданов. Спортният сив Mercedes-Benz 190 SL с интериор в червена кожа е собственост на Николай Колев-Бижуто от Варна.

 Още 24 автомобила бяха отличени от организаторите.  Специална награда получи кметът на община Лозница Севгин Шукри, който участва с Трабант 601. Кметът на града, в който традиционно се провеждат паради на тази марка немски коли и е наречен столица на Трабантите, обясни, че автомобилът е реновиран в рамките на 3 месеца. Шукри сподели, че именно на Трабант е станал шофьор. А клубът, който обединява собственици на такива автомобили, сподели, че по този начин се поддържа марката, защото в противен случай тези коли отдавна да са изчезнали от пътищата на България.

Награда получи и Греъм Браунсън от Уелс,  Англия, който участва в парада със Шевролет корвет.

Отличен бе и Шевролет 1929 г. на Петър Петров от Добрич, който миналата година получи специалната награда. Призове имаше още за Светлин Енчев с Форд А 1930 г., Васил Филипов – с ГАЗ 22, Веселин Банков-  Мерцедес 110, Боян Крайчев със Ситроен DS 20, Пламен Вселински – със Шкода Октавия 1963 г., Сеслав Димитров – Спайдър 1969 г., Деян Господинов Москвич М38 1976 г., Милко Атанасов ВАЗ 2106 1986 г. и много други.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *