Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Добрич вече има обемни букви за снимки

Добрич има вече обемни букви, с които жители и гости на града могат да си правят снимки.

Те бяха показани за първи път по време на проведеното днес събитие глобален пикник “Добрич в бъдеще време 5.0”. Събитието е част от инициативата GlobalDobrich. Тази година събитието се организира в партньоство от различни неправителствени организации, сред които и младежките клубове на Ротари клуб Добрич “Интеракт” и “Ротаракт”. Именно по тяхна инициатива стартира инициативата за монтиране на обемни букви в града. Тя беше обявена по време на честването на първия рожден ден на двата клуба в края на миналата година. Тогава президентът на „Ротаракт“ Християн Христов представи идейния проект. „Идеята е да заобичаме нашия прекрасен град повече, защото е хубаво място, където млади хора се връщаме и намираме среда тук”, сподели още той.

За март дори бе насрочен благотворителен концерт за набиране на средства за надписа. Обявяването на извънредното положение обаче осуети проявата.

Още днес мнозина си направиха снимки на фона на обемните букви „Добрич“. Много деца пък оставиха своя цветен отпечатък върху тях. Предстои надписът да бъде позициониран в центъра на града.

c