Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Учредяват фондация за борба с рака на името на Дора Малева от Добрич

Фондация за борба с рака ще учредят близките на бизнесдамата от Добрич Дора Малева, която на 9 август изгуби битката за живота си.

Това сподели в пост дъщерята й д-р Вилияна Малева.

„Решила съм да основа фондация за борба с рака, която да помогне особено на хора, които нямаха нашите финансови възможности. Никой не заслужава да премине през това, което майка ми и нашето семейство и близки приятели преминахме. Всеки човек заслужава да бъде здрав и щастлив и да живее дълго. Ще кръстя фондацията на майка ми. Не съм решила точно как, кога и какво, но искам да дойдат най-добрите ракови специалисти от цял свят в България; да се подкрепя не само рисърча за рак, но превода му в истински, навременни терапии; да има обучителни семинари за превенция на рака; да развием психоонкологията и как човек да се справи с психологическите последствия от болестта – да живее в момента, да се грижи за себе си, да предприеме действия на база ценностите си“, написа в профила си във фейсбук д-р Вилияна Малева.

Поклонението ще се състои утре, 15.08.2020 г., от 10 ч. сутринта в залата на „Харон“, след което ще има опело в храм „Свети Архангел Михаил“ в гробищния парк, около 12 ч.

c