Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Алкохолна свада в основата на убийството, което разтърси Добрич

Добричкият окръжен съд постанови да бъде задържан под стража 23-годишен мъж, обвиняем за убийство по особено мъчителен начин, съобщиха за взетата мярка от Окръжната прокуратура.
Тежкото престъпление беше извършено на 9 август около 17 часа в Добрич - близо до магазин за хранителни стоки по улица "Димитър Ковачев".

Двамата мъже нямат родствена връзка, познавали са се отпреди и често разпивали заедно. Във фаталната вечер са били пияни и са се скарали.

Между Д.А. и пострадалия - С.С. на 43 години, възникнал скандал. Младият мъж му нанесъл множество удари с юмруци, а след като жертвата паднала на земята, продължил с ритници и после си тръгнал, поясняват от прокуратурата. С.С. останал да лежи в безпомощно състояние, а случаен гражданин - свидетел на инцидента, се обадил на телефон 112. Въпреки усилията на лекарите в реанимацията в болницата в Добрич пострадалият от побоя след няколко часа починал.

Убиецът е бил заловен на място от дошлия полицейски патрул.

При разследването е установено, че пребитият е получил телесни увреждания - счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и разкъсан черен дроб, в следствие на които е настъпила смъртта му, посочват от държавното обвинение.

c