Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Модерен кабинет по природни науки ще бъде обзаведен в детския център в Тервел

Одобрен е проектът на Центъра за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ „Малкият принц“ в Тервел за създаване на съвременна образователна среда в кабинета по природни науки. Той ще се финансира от програмата на МОН „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие”.

Проектът е насочен към изучаването на природните науки в четирите групи, сформирани в ЦПЛР- „Химия и опазване на околната среда“, „Математика“, „Забавна математика“ и „Млад физик“. В тях чрез изследователски подход, от ранна възраст, се развиват експериментални умения, обучение чрез активни и интерактивни методи, популяризиране на природните науки сред подрастващите за засилване на любознателността, интереса и мотивацията им. В лятната ваканционна програма на Община Тервел, изпълнявана от ЦПЛР „Малкият принц“, е сформиран и клуб „Забавна лаборатория“.

Част от очакваните резултати са да бъдат надградени усвоените знания в областта на природните науки, придобити в учебна среда. Очаква се повишаване грамотността и умения на учениците за прилагане на знанията по природни науки в реалния живот.

Ще бъдат закупени модерни уреди и лабораторно обзавеждане за провеждане на опити и практически занятия, помощна литература, обзавеждане със специални шкафове за съхранение.

Общата стойност на финансовата помощ е 12 804. Изпълнението ще стартира с началото на новата учебна година в ЦПЛР – 01.10.2020 година.

c