Водещи новини Здраве Общество

Д-р Ангел Кунчев: Много необясними неща видяхме в МБАЛ Добрич

Въпреки че РЗИ-Добрич нееднократно е давала предписания и е установила дефицит на предпазни средства в МБАЛ Добрич, самото лечебно заведение не е давало индикация за липса, стана ясно от интервю на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев за предаването „Здравей, България“ на НОВА ТВ.

„До момента няма случай ние да сме отказали на болница лични предпазни средства и когато чухме от колеги, че влизат в операционна с обикновена платнена маска, която им е дадена за два три дена – за мен това е абсолютно необяснимо. То много необясними неща видяхме в тази болница – абсолютно необяснимото нежелание да направиш самостоятелен ковид сектор, да не възстановиш инфекциозното отделение, да разгониш всички кадри и после да се оправдаваш, че нямаш хора“, заяви д-р Кунчев по повод ситуацията в добричката лечебница и след неговото посещение в Добрич заедно със здравния министър.

Според него това ръководство на МБАЛ Добрич се е стремяло от чисто икономическа гледна точка да сведе болницата до три-четири печеливши отделения, без да се интересува какви са нуждите на населението.

Д-р Ангел Кунчев – кадър НОВА

„Да, може да изглежда добре за тях, само че това население, живеещо там, има нужда от многопрофилна болница, която осигурява качествена медицинска помощ. От години наред има известна неравнопоставеност между пътеките и има едни специалности, при които ако си направиш отделение то е много печелившо. И за останалите казваш – оправяйте се, идете във Варна и търсете помощ. Това е неприемливо и нямаше начин министерството да не се намеси“, коментира д- Кунчев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *