Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Запълнени са леглата за лечение на пациенти с Covid-19 в болницата в Добрич

Почти на 100 процента е запълнен капацитетът на двете отделения – бившето Инфекциозно и Второ вътрешно на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, където се лекуват пациентите с Covid-19, сподели за Про Нюз Добрич гастроентерологът д-р Ивелина Вълчева. По думите й има свободни само едно-две легла и най-вероятно те ще се запълнят до края на деня.
Според д-р Вълчева ситуацията във Второ вътрешно отделение е много динамична, тъй като там съмнителните за коронавирус са в отделни стаи до излизането на резултатите от PCR-тестовете им. „Ако дойдат 10 съмнителни заемат десет стаи и не остава абсолютно нито една свободна”, даде за пример тя.

Общо петима лекари лекуват в двете отделения пациентите с Covid-19 – трима гастроентеролози и двама специализанти, каза д-р Вълчева. По думите й те са крайно недостатъпни.

Лекярат сподели, че е доволна от посещението в болницата на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и от факта, че са се запознали с проблемите. Тепърва очакваме да видим какви ще са резултатите, допълни тя. По думите й смяната на изпълнителния директор не решава проблемите – с кадровия дефицит, с мипсата на места. «Трябва да се даде някакво време, не може за един, два часа да се решат проблеми, които не са от днес. Очакваме до края на тази седмица да видим някакъв резултат», допълни гастроентерологът.

c