Водещи новини - дясно Генерал Тошево Култура

С богат културен афиш Маестра Константина Петкова отваря дома си в с. Пчеларово

Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев, Йоана Буковска, група „Спектрум“ и Васко Кръпката ще са част от новия сезон в дома на Константина Петкова в село Пчеларово

За поредна година домът на Маестрата ще е сцена на поредица гостувания на известни наши музиканти, певци и актьори.

Те ще започнат на 16 август от 17 часа с изпълнения на част от Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев. Малко преди това ще се състои и официалното връчване на Почетния плакет на фондация „Вигория“ –  “Златна детелина” на Константина Петкова и Почетна грамота “Златна детелина” на осем краеведи от Добруджа във връзка с 80-годишнината от подписване на Крайовската спогодба.

След това на 30 август от 13 часа ще можем да се насладим на невероятните гласове на акапелна група „Спектрум“,  които по случай издаването на дебютния им албум “Пресечна точка”, ще изпълнят в полуакустичен вариант техни авторски песни на български език в стил поп и фънк, джазови обработки на фолклорни песни, дори ще пеят на сръбски. На 6 септември от 17 часа Васко Кръпката и приятели ще ни зарадват с акустичен концерт.

Предстои уточняване на датите за гостуванията на Йоана Буковска и няколко други артисти, които със сигурност ще ни впечатлят и изненадат. Събитията ще продължат до края на месец септември, като новите гости и подробности за участията им ще бъдат обявявани допълнително. Всеки, който се интересува, може да ги следи във фейсбук страницата на Маестрата.

Наред с прекрасните изпълнения на талантливи актьори и музиканти, всички гости на дома на Константина Петкова, ще могат да се насладят на разкошната й градина. А тя е нещо, което трябва да се види – толкова красота, стил и живот, сътворени от растения, не се вижда често. Градината е олицетворение на душата на Маестрата. Всичко, което тя носи в себе си като отношение към живота, е претворено в това райско кътче от цветя, вода и музика.

На човек му се струва невероятно, че само на няколко километра от дома му, при това абсолютно безплатно, може да види на живо, да се докосне и наслади на таланта на артисти от такава величина в толкова невероятна атмосфера.

Но в дома на Маестра Константина Петкова в село Пчеларово това е възможно. Входът за среща с изкуството във всичките му форми е свободен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *