Водещи новини - дясно Туризъм

Министърът на туризма: Надявам се да задържим притока на германски туристи

Туроператор предупреждава, че ако Германия забрани пътуванията до Варна и Добрич, сезонът принудително ще приключи по-рано

По Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено и под контрол. Отделни случаи се отчитат в големи градове, които са разположени извън курортите, каза министърът на туризма Марияна Николова в разговор с Калин Сутев, официален представител за България на германския туроператор „Дер Туристик“. Министърът съобщи, че в страната ни са реализирани близо 39 000 посещения на германски туристи за периода януари-юни 2020 г., а миналата година те са били над 761 хиляди.  

Надявам се  с общи усилия да променим ситуацията и да задържим притока на германски туристи, коментира Николова.

Калин Сутев помоли за спешно съдействие от страна на правителството, преди германските власти да вземе окончателното решение за предупреждението, което те отправиха преди дни – да не се пътува до областите Варна, Добрич и Благоевград заради увеличен риск от COVID 19.

В противен случай ще се ограничат летателните програми до Варна и вероятно сезонът ще приключи принудително по-рано, подчерта той. Представителят на „Дер Туристик“ информира за положителните оценки на германския бизнес за спонсорската програма на българското правителство за чартърните туристически пътувания към България. Тя ще даде основа за по-добро приключване на тази година и ще улесни подготовката на активните сезони през 2021-ва. Сутев съобщи също, че по линия на здравния туризъм компанията е поместила на водещо място две страници в каталога си за възможностите за бално- и СПА услуги у нас, към които германците проявяват голям интерес.

Министър Николова обърна внимание, че съвместно с колегите й от министерствата на външните работи и на здравеопазването се предприемат необходимите мерки на високо дипломатическо ниво и по експертен път до германските потребители да достигне информацията, че в България строго се спазват санитарните мерки.

източник: Министерство на туризма

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *