Образование Общество

Допълнителна минимална заплата ще получават работещи родители на ученици

По една минимална работна заплата (610 лева), под формата на целева помощ, ще получат деца на работещи родители

“Подкрепяме семействата с деца до 14 години, като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка”, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на днешното витруално заседание на Министерски съвет.

На помощта – в размер на една минимална работна заплата, ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямащи възможност за ползване на платен годишен отпуск.

“За прилагането на новата мярка, за справяне с последиците от COVID-19, осигуряваме по 20 милиона лева на месец. Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители”, съобщи премиерът.

Подкрепяме семействата с деца до 14 години като им осигуряваме право на месечна целева помощ по време на извънредно положение или извънредна епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец. Във времена на безпрецедентно изпитание като пандемията от коронавируса това е добро решение за работещите родители.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 12 август 2020 г.
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *