Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Министър Ангелов: Сменяме ръководството на МБАЛ-Добрич

Ще инициираме процедура за свикване на Общо събрание на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, на което да се избере нов изпълнителен директор и да се направят промени в Съвета на директорите.

Това съобщи на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Днес той е на посещение в града, заедно с главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Целта на посещението бе министърът да се запознае на място с епидемичната обстановка, с работата на лечебните заведения и здравните власти в областта. Проведени са срещи с ръководството на областна управа, кмета, Регионалната здравна инспекция, както и с екипа на многопрофилната болница в града и местния кризисен щаб.

Две неща видях в болницата в Добрич, които не ми харесват, каза министърът. По думите му, първото е смесване на потоците на пациентите, които са чисти с тези, които са с ковид инфекция. Това се случвало на петия етаж, обяснили му, че в единия край на коридора е чистата зона, а в другия край – т. нар. мръсна зона. Според министъра и едните, и другите пациенти се обслужват от един персонал. За мен това е излагане на необясним риск, коментира проф. Ангелов. Не ми хареса и, че видях на територията на лечебното заведение да влизат цивилни хора без лични предпазни средства по различни причини, каза още министърът.

c